Vücut Geliştirmenin Faydaları
BİLİMSEL YAPILDIĞI TAKDİRDE VÜCUT GELİŞTİRME SPORUNUN İNSAN VÜCUDUNA OLAN FAYDALARI SAYILAMAYACAK KADAR ÇOKTUR. ŞÖYLE Kİ:
Kasları mükemmel seviyede çalıştırarak kuvvetlendirir, geliştirir, yeniler ve vücuda güzel bir estetik kazandırır.
Kalp - kan dolaşım sistemini optimum seviyede düzenler. kalbin çok daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, bu sayede kalp hastalıklarını önler. Örneğin: kolestrol oranını %5 ile %10 arasında azalttığı dolayısıyla iyi kolestrol (hdl) oranını yükselttiği kanıtlanmıştır.
Vücudun toplam dayanıklılık kapasitesini artırır ve yüksek bir kondisyon eğrisi kazandırır. Örneğin: insan gücünü %150 ile %200 oranında artırdığı ispat edilmiştir. Göğüs kafesinin genişlemesini sağlar ve bu sayede vücudun solunum kapasite oranını yükseltir.
Vücut hakimiyetinin, denge ve konsantrasyonunu egzersiz aletleri ile artırır.
Gelişme çağında boy uzamasına yardımcı olur ve ileri yaşlarda meydana gelen kas erimesini ve birtakım eklem rahatsızlıklarını önler.
Metabolizmanın atletik yapılaşmasına yardımcı olur, vücudun selülit ve kilo verememe problemlerini yok ederek estetik açıdan kalıcı avantajlar sağlar.
Sakatlıklar süresince küçülen ve güçsüzleşen vücudun bir çok bölgesinin egzersiz aletleri ile kuvvetlenmesine ve eski sağlığını kazanmasına yardımcı olur.
Duruş bozukluklarını ve bundan kaynaklanan negatif etkileri gideren en uygun spor dalıdır.
Kondisyon ve ağırlık çalışmalarının en önemli bölümünü meydana getirir ve bütün spor branşlarının temeli olarak kabul edilir.
Kötü alışkanlıklardan koruyan ve kurtulmayı sağlayan buna karşın metabolizmanın verimliliğini artıran özel bir spor branşıdır.
Disiplin, hırs, kendine güven, sabır, azim, ruh ve beden hakimiyeti gibi üstün özellikler egzersiz aletleri ile kazandırır.
Vücut geliştirme sporunun bilimsel yapıldığı takdirde şu hastalıkları önlediği tıp otoriteleri tarafından kabul edilmiştir.
Psikolojik stress - zihinsel ve ruhi bozukluklar
Kısmi iktidarsızlık
Kanser ve şeker hastalıkları
Eklem iltihabı
Osteoporeses - kemik erimesi
Kan dolaşım sistemi ve kalp rahatsızlıkları
Kas ve organ zayıflıkları
Duruş ve görüntü bozuklukları
Yorum Yazın
İsminiz:Yorumunuz: Not: HTML çevrilmez!
Aşağıdaki kodu giriniz: